W gąszczu różnych promocji, sieci, ograniczeń, kodów, itp. nie potrafię się już odnaleźć...
Jaka sieć oferuje tani Internet na kartę - ale prosty w obsłudze na zasadzie: "wkładam kartę SIM w modem, doładowuję kwotą i mam Internet" - beż żadnego wpisywania kodów usługi, oczekiwania kilku godzin na zarejestrowanie w sieci, itp. (T-mobile tak właśnie ma).
O Aero2 już wiem i mam - ale chciałbym coś szybszego traktowanego "awaryjnie", gdy skończy mi się Internet abonamentowy. Tak gdzieś 5-6GB.
I do tego: gdzie tani Internet abonamentowy na jakieś 15-20GB?
Maicroft, dzięki. Nie wiedziałem, że takie coś istnieje.
Czyli działa to tak, że kupuję pakiet 49GB i jest on od razu aktywny? Jak skończy mi się Internet abonamentowy T-mobile to wyjmuję kartę SIM, wkładam kartę ORANGE i mam Internet bez wpisywania żadnych kodów, haseł, PIN, itp.?
Oczywiście modem nie ma sim-locka.
Kiedys takie karty kupowalem i dzialalo jak piszesz, teraz nie mam potrzeby, bo mam 2GB w telefonie i robie sobie hot-spota wifi i korzystam na laptopie, a taki pakiet mi starcza.
Kiedys takie karty kupowalem i dzialalo jak piszesz, teraz nie mam potrzeby, bo mam 2GB w telefonie i robie sobie hot-spota wifi i korzystam na laptopie, a taki pakiet mi starcza.
Ja mam 6GB w abonamentowym T-mobile, 2,5GB w telefonie. Ale jak dziewczyny zaczynają za dużo siedzieć przy komputerze, to na ostatni tydzień miesiąca czasem mi brakuje.
A w temacie ja przez 2 lata działałem jak napisał Maicroft. Zamiast doładowania wkładasz nową kartę i lecisz dalej.
W którymś temacie pisane było chyba o Virgin mobile, tam zajrzyj.
Maicroft, dzięki. Nie wiedziałem, że takie coś istnieje.
Czyli działa to tak, że kupuję pakiet 49GB i jest on od razu aktywny? Jak skończy mi się Internet abonamentowy T-mobile to wyjmuję kartę SIM, wkładam kartę ORANGE i mam Internet bez wpisywania żadnych kodów, haseł, PIN, itp.?
Oczywiście modem nie ma sim-locka.
Nie nie będzie działać odrazu. prawdopodobnie trzeba będzie zmienić dane dostępowe tj. hasło i nr dostępowy w aplikacji modemu. T-mobile ma inne niż Orange, PLAY itd.
Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
howard, będzie działać bez niczego. Przynajmniej w moim przypadku nic nie ustawiałem.
Mam modem od Playa, a zapodałem kartę orange właśnie, automatycznie zainstalowała się apk Playa, kliknąłem połącz i śmigało wszystko.
mamaj12, ja miałem taką sytuację z T-mobile i zmieniałem na Orange i musiałem zmienić numer dostępowy, nazwę użytkownika i hasło. Być może zależy to od modemu a sytuacja miała miejsce z 1,5 roku temu więc może obecnie nie ma problemu.
Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Ato tego BDI nie ma się "z automatu"?
Ja już parę miesięcy temu zacząłem płacić żeby nie wpisywać kodów, ale nie przypominam sobie, żebym musiał coś specjalnego z tym BDI robić...
Komentarz